lunes, 7 de noviembre de 2011

Les lligues catalanes absolutes comencen en espasa i floret

Podio de espada femenina: de izquierda a derecha: 2a irene Benedicto, 1º Christiana Engel, 3º Helena López y Ana González



La temporada catalana ara si que ja està en plena marxa també per a tots els esgrimistes absoluts. Faltaven per sumar-s’hi al circuit català les modalitats d’espasa i sabre. Les competicions han arrencat aquest cap de setmana amb una sessió doble, una dedicada per a cada arma.
La competició d’espasa va batre rècord, amb més de cent participants que van abarrotar el complex esportiu de la Federació Catalana a Reina Elisenda. La final masculina va enfrontar a dos companys d’entrenament becats al Centre d’Alt Rendiment CAR de Sant Cugat. Finalment,David Ruiz de la Sala d’Armes d’Amposta es va imposar a Albert Sanfeliu de la Sala d’Armes de Montjuic. La tercera posició també va ser per dos tiradors del SAM: el veterà Grant Anderton i Aleix Heredia, pentatleta del CAR.
Les noies van repetir un podi íntegre de jaquetes blau i taronges del SAM, al igual que a l’anterior lliga catalana júnior. Els noms, però, van variar lleument. Repetien podi Irene Benedicto a la segona posició, y Helena López, en una tercera compartida amb l’absoluta Ana González. El nou fitxatge del club SAM, Christiana Engel va poder remuntar front Irene Benedicto una final que li havia estat adversa en tot moment. La tiradora austríaca formava part de l'equip nacional del seu país i s'ha instal·lat recentment a Barcelona per motius d'estudis.

Pel que fa al floret, tot va quedar en família. El guanyador en categoria masculina va ser el propi president de la Federació Catalana d’Esgrima Miquel Ojeda, i en categoria femenina Bàrbara Ojeda, de categoria júnior.




Las ligas catalanas absolutas empiezan en espada y florete


La temporada catalana ahora sí que ya está en plena marcha también para todos los esgrimistas absolutos. Faltaban por sumarse al circuito catalán las modalidades de espada y sable. Las competiciones han arrancado este fin de semana con una sesión doble, una dedicada para cada arma.


La competición de espada batió récord, con más de cien participantes que abarrotaron el complejo deportivo de la Federación Catalana en Reina Elisenda. La final masculina enfrentó a dos compañeros de entrenamiento becados en el Centro de Alto Rendimiento CAR de Sant Cugat. Finalmente, David Ruiz de la Sala de Armas de Amposta se impuso a Albert Sanfeliu de la Sala de Armas de Montjuic. La tercera posición también fue por dos tiradores de SAM: el veterano Grant Anderton y Aleix Heredia, pentatleta del CAR.


Las chicas repitieron un podio íntegro de chaquetas azul y naranjas de SAM, al igual que a la anterior liga catalana júnior. Los nombres, pero, variaron levemente. Repetían podio Irene Benedicto a la segunda posición, y Helena López, en una tercera compartida con la absoluta Ana González. El nuevo fichaje del club SAM Christiana Engel pudo remontar en los últimos según la final frente Irene Benedicto, que le había sido adversa en todo momento. La tiradora austríaca formaba parte del equipo nacional de su país y se ha instal•lat recientemente en Barcelona por motivos de estudios.

En cuanto a florete, todo quedó en família. El ganador en categoria masculina fue el propio presidente de la Federació Catalana d’Esgrima Miquel Ojeda, y en categoria femenina, Bàrbara Ojeda.

1 comentario:

  1. genial irene m'encanta aquesta pàgina és clarament un reflex de tu: esgrima i periodisme. Bona feina

    ResponderEliminar