jueves, 6 de octubre de 2011

Presentació del programa social FEM.sport en suport de la dona esportista

Foto de família de les esportistes en recolzament del FEM.sport

 
La Fundació Esportiva Sant Cugat (FES) dona el tret de sortida a FEM.sport. Aquest nou programa social vol fomentar la pràctica de l’activitat física esportiva femenina, segons informa la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) .
La presentació oficial d’aquest projecte va tenir lloc al CAR de Sant Cugat el passat dissabte 1 d’octubre. Les dones esportistes més il·lustres del territori català i les institucions esportives s’hi van reunir. Va ser un honor per mi assistir a l’acte en qualitat d’esportista convidada, acompanyant a Marina Borrego, vocal de la Federació Catalana d’Esgrima. Agraeixo a la federació catalana d’esgrima que m’oferís l’oportunitat de narrar l’esdeveniment en primera persona.
La cerimònia va ser conduïda per les periodistes Isabel Bosch i Imma Pedemonte. Mamen Matasanz, directora de FEM.sport va començar explicant breument la peculiaritat d’aquest projecte concret respecte iniciatives anteriors de la Fundació Esportiva Sant Cugat (FES), com “Tots podem” i “Enganxa’t als valors”. La novetat és que els objectius es concretaran en funció de les condicions físiques i ocupacionals de les diferents edats de la dona (infància, joventut, maduresa, senectut).
En la següent intervenció, Marta Carranza del Consejo Superior de Deportes (CSD) va apuntar algunes dades: encara hi ha un 20%menys de pràctica esportiva femenina respecte la masculina, i les dones representen un 10% menys com a directives a les institucions de l’esport.  És per això que Hortènsia Graupera de la Secretaria General de l’esport va fer una crida a les dones esportistes a ocupar càrrecs a les seves federacions.
A continuació, el Sr. Xavier Tizón, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat va matisar l’aspecte positiu de que aquest projecte no es dirigeixi exclusivament a les dones. Al contrari, està obert a tothom, i de especialment promou una pràctica de l’esport saludable en família.
Els Presidents de la Fundació i de la UESC Jordi Torrens i Valentí Feixas van apostar per l’empenta de les empreses privades en un temps tant difícils econòmicament per tirar endavant programes socials.
Per finalitzar, l’aparició sorpresa de l’Oriol Cruz del programa de TV3 “Crackòvia” va donar un toc d’humor. Tanmateix, va deixar a l’aire una reflexió sobre les diferències de gènere en el tractament informatiu fins i tot en els esports majoritaris.
Encara queden per concretar com es manifestaran totes aquestes bones propostes en cadascun dels esports. Seguirem amb atenció l’evolució en l’àmbit de l’esgrima.


1 comentario:

  1. Me parece un gran trabajo todo lo que estás haciendo. Si sigues así, llegarás muy lejos. Enhorabuena Irene!

    Alba Gutiérrez Martínez

    ResponderEliminar